lauantai 14. joulukuuta 2013

Auto saapui viimein 10.12

No niin tulihan se auto viimein, kuvia ei tullut nyt otettu kun satoi kaatamalla ja keli oli karmiva. Autolla on nyt sitten tullut ajettua noin 600 km, eli kokemukset ovat vielä aika vähäisiä. Mutta kulutusta on tullut seurattua jonkun verran.

Elikä kun ajaa cruise päällä niin kulutus on ollut ajotietokoneen mukaan:

100km/h = 4,6L
90km/h = 4,4L
85km/h = 4,1L

Veikkaan että virhe marginaali on noin 5-10%. Eli satasta ajettaessa auto kuluttaa 5L/100:lla.

Nyt tankkasin auton juuri täyteen ja olisi tarkoitus vähän katsoa kuinka paljon tulee heittoa kun laskee tankkauksen jälkeen.

Sitten autoon palatakseni, auto on kyllä yllättänyt positiivisesti. Alusta on mukava, hieman jäykkä mutta pehmeyttäkin löytyy, niin ei hampaatkaan noissa töyssyissä irtoa. Takamus tulee tehokkaasti grillattua ja yllättävän nopeastikin, auto lämpeää muutenkin ihan kohtuullisesti, mutta ei niin nopeasti kuin esim 1.8 honda, mutta ei näitä oikeen verrata voikkaan keskenään. Ohiajo melu on kyllä hieman korkea, mutta sitten taas muuten rengas ja muu melu on ihan ok tässä luokassa. Vaihteisto on hieman epämääräinen tai sitten voi olla että ykkös ja kakkos vaihde vaatisi hieman säätöä, täytyy kysyä kun vien auton ensi huoltoon. Huolto väliksi ilmoittivat 1v/20000km, mutta nuo öljyt kannattaa vaihtaa varmaan aikaisemmin. Tuolle 1.2 vti 82 oli annettu pitempi huoltoväli syytä tähän en tiedä 1v/25000km, mutta mielestäni kuulostaa aika paljolta ajaa samoilla öljyillä tuo 25000km, kun varsinkin näillä ajetaan aika paljon varmaan kaupungissa. No niin, nyt sitten vain lisää kilsoja jotta saadaan parempaa kokemusta autosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti